3 veckor!

Jag har nu gått i skola här i 3 veckor och det blir bara roligare med tiden. Jag har börjar lära mig några namn utav alla 900, jag lär känna folk bättre och de lär känna mig djupare än bara som en utbytesstudent.  Alla dagar är så roliga, är ständigt glad och tänker på hur lyckligt lottad jag är!
Jag är fortfarande i kändisstadiet i skolan. Många som hälsar på mig och vill lära känna mig. Det är tydligen flera som vill prata med mig men inte vågar, förstår inte vad de är rädda för haha.

En av fotbolls tränarna pratade med mig en träning och vi snackade om hur jag gillade allt osv. I alla fall så är han även lärare, och under hans lektion så hade han pratat om mig för hela klassen hela lektionen hahah, så dagen efter så visste fler i skolan mer saker om mig. Händelser som kretsar kring mig cirkulerar i skolan hur snabbt som helst. Då jag hade ätit friterad gurka visste nästan alla det, haha.


Jag har äntligen fått min utrustning till amerikanska fotbollen nu! Jag kommer vara skolans bästa corner back! Eller inte.. haha. Jag vet fortfarande inte riktigt vad som händer i spelet och jag är ganska förvirrad. Men efter denna veckas träning ska jag banne mig lära mig allt! Jag fick spela min första match i torsdags och det sägs att jag lyckades tackla en kille med bollen och hindra honom från touchdown! Jag vet inte riktigt vad som hände, vet bara att jag hade typ 20 pers liggandes över mig helt plötsligt!





Språket

Att sluta prata min kära svenska och istället börja med engelska var inte lika hårt som jag trodde. Att tala engelska var bara svårt första dagen, då flöt Ingenting på och allt var rätt jobbigt. Men ända sedan dagen därpå gick allt som foten i skon, och jag har inte haft några problem sen dess. Fick till och med bäst betyg av alla i min engelskaklass på uppsatsskrivande!

Alla i skolan älskar min engelska. De säger att jag har en underbar dialekt men jag hoppas att min dialekt försvinner efter ett tag och byts ut mot en grov lantlig sydstats dialekt som alla andra här har.
Sydstatsdialekten är nämligen väldigt markant. Lite svårt att demonstrera, men en vacker dag får jag göra en videoblogg där min värdbror kan säga ett par ord!

Såklart vill de lära sig lite svenska också, men de är usla på uttalet så det blir rätt kul, haha. Får alltid höra ”Say something in swedish!” men hjärnan står alltid still på vad jag ska säga. De tycker i alla fall att det är sjukt coolt att jag kan svenska. Ungefär 70% av alla jag snackat med tror att vi pratar engelska i Sverige och alla blir lika förvånade då jag säger att det inte är så!


 

Friterad gurka

Igår morse åkte jag och gymmade med Willy, Philip och Clay. Jag har styketräning i skolan med Willy och Clay och sen har jag Teater med Philip. Jag bytte nämligen min bild lektion mot drama för ett tag sen, mycket roligare! De skojar med mig och säger att jag är mini-Arnold. Eftersom jag börjat styrketräna mycket och tagit teater så kommer jag bli som Arnold Schwarzeneger, haha!

Efter vi tränat tillsammans så skjussade willy hem mig och han visade mig kvarteret där de bodde, mycket fint!

Senare på dagen så åkte jag, Cole, Carson och Gavin till restaurangen Hooters. Hooters är känd för god mat och servitriser som är bimbos. Efter hooters så åkte vi och åt köpte donuts. Det var inte likt de svenska alls. De här var så himla goda!! Sedan så åkte vi hem till Cole och vi sov över där.

Roligaste dagen i USA hitils!


Wrestling gymmet där vi tränade. Ska prova den sporten efter fotbollen.


Friterad gurka


Maten på Hooters, så gott! Cole är dessutom väldigt vacker på bilden.


Köper donuts! Det var otroligt kul för Carson skrek flera beställningar
från baksätet i bilen medans Gavin beställde på riktigt.
Personen i kassan blev såå förvirrad! haha stackarn.


Ost och kött snack som alla äter. Det är inte gott. haha.


Men nu ska jag gå på bio! Ciaooo.







Bonfire

Igår efter fotbollsmatchen så var det en bonfire! Det var en brasa som skolan annordnade och det var mycket elever där. Jag lärde känna många och varje gång jag blir introducerad till en ny så går det till såhär.
"Hey, this is Fredrik, he is from sweden!"
"Oh ye I know who he is!."  Eller så säger de att vi redan har träffats. Många har hälsat på mig men jag känner oftast inte igen dem eftersom det har varit så väldigt många. Alla förväntar sig att jag ska kunna alla hundratals namn men det gör jag såklart ej haha.

Nicole o Emily
 
 
Vi förstörde en bil. Förstår fortfarande inte varför, haha!


Cheerleader!


Sedan så avslutades kvällen med mitt första besök på Taco bell.




Mat + amerikaner = sant

Maten här i USA är väldigt annorlunda mot den svenska. Maträtterna är fettiga  kolhydratpackade kaloribomber. Portionerna är väldigt stora, till och med serviserna är kollosala! Tallrikarna är stora nog för en svensk bröllopstårta och glasen är höga nog för att vara vaser till solrosor.


Som tur är så är all mat väldigt god så det är nästan värt alla kalorier. Ibland tyckte jag att den svenska maten var onyttig men nu tycker jag att den är perfekt. Jag saknar att äta hemlagad mat.  De flesta här köper hem snabbmat från restauranger eller värmer någon fryst färdiglagad mat. Och Skolmaten är inte riktigt någon höjdare, hehe.. Vid skollunchen står det mellan tre ohälsosamma rätter varje dag. Pizza, hamburgare eller nachos. Jag brukar ta pizza. Men ska kanske börja ta med matlåda.

Jag har tagit med den älskade svenska Maraboun till skolan och den älskade alla. Jag har även tagit med lakritsen Djungelvrå, alla hatade den haha. Jag gav en till min lärare och hon började gråta, så hon gillar nog inte mig så värst mycket längre, haha! I skolan så går alla elever runt med chipspåsar och godis. Det finns många feta elever och det är lite konstigt att de väljer smaken framför hälsan tycker jag, men det gör de alla. Allt är också väldigt sött. Tårtorna är så söta så jag dör! Ibland så sötar de sin mat också. Jag trodde jag skulle få äta en god chiliconcarne liknande sak, men den var sockrad så den var för söt för mig, haha.

Kaffet i USA är så svagt så det inte är sant, det smakar verkligen bara vatten! Min värdmamma dricker bara smaksattkaffe. Banankaffe, jordgubbskaffe och vaniljkaffe. Vaniljkaffet är faktiskt gott dock!
 
 
Till frukost gör jag alltid en stor omellete!

Såklart så finns dessa röda muggar överallt.


Detta var en välkomnstfest till familjens utbytesstudenter.
Vi fick en supersöt tårta. blä!


Som om jag inte fick nog med mat så har jag köpt en 'extreme gainer'. Det är ett proteinpulver som smakar skit men som gör underverk. Jag har ju styrketräning, basket och sen am-fotboll. Hård träning 5 timmar varenda dag, så jag denna köpte för att öka min muskeluppbyggnad.
När jag kommer hem ska jag fasen va biff!
 

Rolig dag, varje dag!

Kom precis hem från amerikanska fotbollsträningen och nu har jag gått i skolan i en hel vecka. Snart kanske det blir till vanlig vardag att gå till skolan, men än har jag inte upplevt det. Varje dag blir roligare än den förra och om det fortsätter vara såhära så vill jag nog aldrig åka hem! Skolan på 900 elever har aldrig haft en utbytesstudent som varit kille förut, så det är nog därför det blivit en sån uppståndelse.  Det kommer fortfarande fram folk och pratar med mig och alla är nyfikna och har miljontals frågor. Jag lär känna fler personer varje dag och jag får ca 15 friend requests på facebook varje dag. Får också många meddelande på facebook där folk säger hej, haha. Det är även många som vill göra saker med mig efter skolan men det är svårt med tanke på fotbollen och att jag måste få skjuss..  

Jag köpte i alla fall en ny mobil igår! Det är en billig android från Wallmart och den kommer nog passa bra.

Det är så mycket som händer och därför så mycket att skriva om, men jag har tyvärr inte mycket tid att blogga så därför har det inte blivit några superuppdateringar. Men om det är något särskilt ni undrar om, tveka inte att kommentera!



Murray County High School, home of the Indians!


Jubel

Jag var på min första amerikanska fotbollsmatch igår och det var inte likt något annat jag upplevt. Längtar så mycket tills nästa match då jag får vara med och spela.

Alla var så taggade, alla var så glada och alla hade en sådan medkänsla för skolans lag. Skolbandet marcherande in spelandes, cheerleaders dansade och publiken skrek. Det var otroligt!

Då laget skulle springa igenom den stora planschen in på planen, det stora skynket som man alltid springer sönder påväg in på arenan, så kom det bästa ögonblicket. Alla fotbollsspelare gick ihop med idén att jag skulle få vara den första av alla som sprang ut på planen, och det fick jag göra! Alla samlades bakom skynket och skrek så högt som det går, MURRAY COUNTY INDIANS, LETS GOOOOOO!!!! Och så kastades jag igenom skynket först av alla och sprang in på planen. Publiken jublade och allt var helt galet!






 
 
 

Amerikansk fotboll osv

Idag var jag på min första amerikanska fotbolls träning! Jag var ganska nervös men allt gick fint. Träffade mycket nya personer i laget så det var kul! Hoppas jag kan komma till någon nytta i laget. Tyvärr tror jag dock att jag inte kommer göra det.. De andra har ju växt upp med den amerikanska fotbollen, men jag vet lixom ingenting!

Gymmandet i skolan är nog i alla fall den roligaste lektionen. Mycket skönt folk och gymmet är väldigt oldschool, bara fria vikter! Grabbarna jag kör med Älskar Arnold Schwarzeneger - precis som det ska va!
Ska åka hem till de och gymma någon dag också. Men nu när jag gått med i fotbollen så kommer jag inte riktigt ha tid att träffa folk efter skolan tror jag. Fotbolls träningarna är nämligen varje dag efter skolan i 3 timmar!

Folk vill alltid att jag ska säga saker på svenska. Något de tycker är kul är då jag säger namnet på min svenska skola, Viktor Rydberg Gymnasium. Men sen vill de ju lära sig svärord osv såklart. Det var en tjej som kollade upp ord på svenska men alla var samma som på engelska så hon tror att vi har typ samma språk. Hon kollade upp orden katt och piano.  hahah.



Vår brevlåda!

 

Första dagarna av Murray County High School

Jag har nu gått i skolan i tre dagar och det är så himla kul. För jag är väldigt populär.

Nästan alla i skolan med 900 elever vet vem jag är. Då jag går igenom korridorerna mellan varenda lektion så kommer det alltid någon som vill lära känna mig. Jag hör hela tiden ” Wow, that’s the swedish guy! “ då jag går förbi eleverna. Vart jag än är så kollar folk på mig. Det är galet!

Det är tydligen många tjejer som är kära i mig. Det. Är. Helt. Sjukt.
När man blir utbytesstudent blir man genast 10 gånger snyggare! Mina killkompisar säger att många tjejer snackar om mig och det har säkert kommit fram 30st till mig och gett mig komplimanger. Jag är ju inte intresserad för jag har min flickvän i Sverige, så ja hoppas det lugnar ned sig snart haha.

Jag har skaffat ett gäng killkompisar i alla fall och de vill umgås med mig o göra mycket efter skolan o så, så det låter jättebra!  De är stört sköna! Vi var och åt på en restaurang som hette Zaxby’s och det var väldigt kul o gott! De är så förvånade över saker jag inte provat, mat och så. Så de vill ta med mig till flera ställen!

Efter vi käkat så skulle jag i alla fall få skjuts hem av Cole, men jag visste inte var jag bodde så det blev lite knas haha.

I alla fall så har jag bytt ut yearbook med weightlifting. Det var ett sjukt bra val av mig. Grabbarna som gymmade var väldigt schysta och ville träffa mig efter skolan o så. Vi gymmade riktigt oldschool. Bara fria vikter och vi körde sjukt hårt. Nu ska jag bli biff o inte få skuldkänslor av all fet mat!

Jag ska provträna på amerikanska fotbollen imorn! Tagga !!


Amerikanska boys tog mig på restaurang!



Skolkafeterian!

 

 


Mitt schema!

Detta kommer vara mitt schema för hela mitt år i USA!

 

Basic Art.
Bild helt enkelt. Det var en skön mexikanare där så jag tror det blir bra. Jag skulle kunnat ta teater eller piano också, men jag tror bild blir helt okej.

 

Astronomy.
Det är bara seniors (Äldst i skolan, 3an sverige) i denna klass så det är bra!
Iaf, jag trodde det skulle handla om astronomi, stjärnor o så, men det har vi inte gjort än. Vi gjorde en löjligt enkel labb och allt jag sa tyckte dom var supersmart hahah. Syo konsulenten tyckte inte ens att jag skulle ta denna klass för att den var för svår!

US History.
Amerikansk historia. Amerikanska football coachen är läraren, det var underhållande och klassen var skön. Tror det blir jättebra!

American literature.
Detta är typ vanlig engelska. Kanske kommer vi läsa mycket antar jag, på grund av namnet. I alla fall så skrev vi en uppsats och min blev så jäkla bra. Hoppas hon gillar den då jag lämnar in den!
Denna klass är nog den tråkigaste dock. Inga av eleverna är roliga.

Math 3.
Matematik som är lätt rätt. Har hittat ett par sköna grabbar där så denna klass kommer också bli bra!

Lunch.
Lunchen är fet fet fet. Ska kanska ta med mig egen mat. Får se! Sitter med ett himla skönt gäng!

 

Yearbook.
På yearbook gör vi skolans yearbook. Det är en bok som skolan ger ut som handlar om skolåret. I denna klass så intervjuar man elever o tar bilder o så. Det blir perfekt! Spanjorskan som är min ”värdkusin” går också i denna klass.
Tyvärr så kanske jag byter ut denna klass. Den verkar jättebra men om jag ska ha weightlifting (gymma) på schemat så måste jag byta ut yearbook. Jag kommer göra det ifall det finns rum för en till i weightlifting klassen. Måste ju bli biff!

Basketball.
Vi spelar basket! Det är skoj, men skolan är typ bäst på basket i Georgia så de är så jäkla bra! Dock har jag hittat ett par lirare som är på min nivå så det blir nog en kul lektion i alla fall!

Jag bor i USA !

Hej, eller " Hey " som man säger här borta!

Jag har nu varit i Georgia i två dagar. Jag har inte hunnit blogga så mycket för att det har alltid varit saker på gång. Men i alla fall, jag har det Jättebra!! Jag älskar min värdfamilj och Jag trivs perfekt i Chatsworth Georgia. Det känns som att jag kommer att få ett fantastiskt år!

Det är väldigt redneck här där jag bor, men det älskar jag!
Sydstatsdialekten är stor, jag har sett många cowboys, men jag har sett ännu fler med hängselbyxor. Min värdbror klär sig med camoflagekläder och tuggar tuggtobak. Maten är dessutom väldigt fet såklart. Allt är så sterotypiskt underbart!

Här kommer lite bilder från mina 2 dagar här!



Kristie och Harley hämtade mig från flygplatsen, Underbart ögonblick!
Planet var en timme sent för att Obama var på flygplatsen jag kom ifrån.
Alla plan försenades pga terrorist risker!



Såhär ser mitt hus ut! Det är sjukt varmt i Georgia, kommer svettas hela tiden.



Lilla valpen som skar av svansen då vi åt. Ingen vet hur det hände!



Kolton. Älskar pickups, vapen och tuggtobak!



Detta var mina presenter till dem. Alla uppskattades mycket!



Harley är urgullig och älskar spiderman nallen jag köpte.



Walmart! En riktig upplevelse. Feta amerikaner överallt!



Kolton som kollar på jaktprylar, jag ska få komma med o jaga någongång!



Kris och Harley, och en man med cowboyhat.



Vi är 3st utbytesstudenter i släkten. Jag, Japanen och Spanjorskan.
Vi var på middag hos mostern och jag fick träffa släkten, det var supertrevligt! Vi åt en fet fet pizza.


Jag har det jättebra här! Imorgon börjar High school, nervöööööst !








 
 
 

New York!

Jag befinner mig nu i New York och allting med New York är fantastiskt. Staden är så himla häftig! Vi är dessutom ett skönt gäng utbytesstudenter här så vi har det sjukt kul. Nu ska jag påbörja min andra dag, och tidigt imorgon flyger jag till Georgia! Här kommer lite bilder från new york! Älska livet <3


Jag och Anton on a plane. (som Snakes on a plane, fast med oss istället!)


Spelar terrorist spelet GTA innan jag går igenom amerikanska tullen. Perfekt läge!


Grönland! Det landet ska jag fanimej besöka någon gång. Så mycket liv!


NY times square!


Starbucks


De hörde det som att jag hette Bridgelle. hahahh.



Puss på vår buss



Fredrik Fredrik Anton.


Fredrik Anton Fredrik Fredrik Jakob


Livsfarlig grabb regerar över staden.


Jäkligt fin bild. Top of the rock var så sjuuukt bra!



KFC, 9000 kalorier! Lets get tjock.


G


Vi köpte röda bananer. De var äckliga.


De i kassan tyckte vi var galna som köpte dessa.



Fika!


Polis polis potatisgris. hehehehehehehe


Cental park


Skånska Fredrik


Anton


Men nu ska jag vidare på min sista dag i New York. Mer bilder kommer sen!
Snart träffar jag min värdfamilj! ! ! ! ! !

Cred till Fredrik för många utav bilderna!





















 

 

 

 


Sista dagen i Sverige!

Idag har det varit min sista dag i Sverige. Jag har träffat mina coola vänner i min skola, packat klart mina jäkla grejjor, ätit goa farvälsbullar hos min mormor och växlat mina trista kronor till häftiga dollar.

Det har varit kaos ifall jag skulle ens skulle få komma iväg på denna New York weekend innan jag åker vidare till Georgia. Flygbiljetterna skulle beställas 15.15 och ifall jag inte hade fått mitt visum innan dess så hade jag inte kunnat åka till New York... Visumet visade sig komma klockan 15.00!!! Det var precis så att jag hann! Ville nästan kyssa brevbärarens gudomliga postcykel för att han inte var en kvart sen! Han är numera min favorit brevbärare.

Ungefär såhär såg han ut.

                                     Hurtigt värre


Jag kommer sakna alla i Sverige men jag är inte deppig, jag är bara väldigt glad och taggad på att äntligen få komma iväg!


                                MITT VISUUUUUUUM !!!!

Vi ses om 10 månader Sverige! " Bye Bye " som man brukat säga i usa. I will skriva the blogg inlägg when jag kommer to the stora äpplet, New York!

 

Packa Pappas Kappsäck


RSS 2.0