Ambassaden

Idag har jag varit på den Amerikanska ambassaden och fixat visum! Mitt visumsökande har varit mycket stressigt. Mina nerver har dött flera gånger. Jag orkar inte rabbla upp allt som nästan råkade gå fel, för det var verkligen mycket. Men som tur var så lyckades alltid varje grej räddas i sista sekund varenda gång.

Tyvärr kan jag inte pusta ut ännu. Mitt visum ligger hos posten och beräknas vara i min brevlåda på måndag... Och jag flyger till USA på tisdag. Så ifall kuvertet blir försenat av posten en endaste dag blir flygbiljetten värdelös och vi får fixa en ny. Living on the edge ständigt denna vecka!


Ambasads kö.


Viktiga dokument! (och mitt söta nylle på kuvertet).

Men om allting går som tänkt så kommer jag i alla fall att åka nu på tisdag. Då åker jag till New York med de andra Explorius utbytesstudenterna. Vi kommer var där i 3 dygn och turista. Ser fram emot det så mycket! Hoppas hoppas hoppas att mitt visum ligger i brevlådan på måndag!

Efter vi varit i New York kommer alla utbytesstudenter åka sina egna vägar till sina familjer. Jag kommer då äntligen att få träffa min underbara värdfamilj i Georgia!

 


NEW YORK !


VÄRDFAMILJ !

Jag kokade spagetti och stekte kyckling då jag plötsigt hörde min mobil ringa. Jag vet alltid att det inte är Explorius som ringer, för så har det ju alltid varit. Men, Jag hade ställt in en speciell ringsignal för Explorius, en låt jag taggar galet till, och nu hörde jag den. Mitt hjärta stannade och jag blev helt borta. Kännde ett riktigt lyckorus och jag vacklade fram till mobilen. Jag svarade med skakig röst och fick höra att.. - Fredrik, du har fått placering. Du ska till Georgia!
Jag uppfattade inte allt som sades i detta samtal, för jag var i min egen lilla värld. Jag var så lycklig! Plötsligt hade det äntligen hänt! Det var i alla fall tänkt att jag skulle lämna lilla landet lagom om ca 10 dagar, så nu är det dags för mig att stressa mig igenom mina visumhandligar!

I alla fall så kommer jag att bo i norra delen av sydstaten Georgia, vid gränsen till Tennessee. Staden heter Chatsworth och där bor ca 4 000. Skolan som jag ska gå på heter Murray County High School!

Jag kommer att bo hos en ensamstående mamma som heter Kristie. Hon har två barn, Harlan 2 år och Kolton 17år! Är så himla glad just nu! Tycker min placering verkar sååå bra !

 
 

Vänförfrågan från en amerikan!!

Herregud! En amerikan har lagt till mig på facebook. Familjen bor i Georgia. Kan det vara min värdfamilj??

Exalterad-Kille-94 @ hotmail.se !!!!!!
 

Nu ser vi nya inlägg!

 
Hej och hå! Sorry att jag uppdaterat dåligt! Men det finns inte så mycket USAkopplat att skriva om just nu. Explorius har inte hört av sig angående något nytt, allt jag gör är att vänta på det underbara samtalet som bringar beskedet om min placering. Samtalet lär komma när som helst, så jag är alltid på helspänn!

Men nu kanske ni undrar. Vad gör en sådan som jag på dagarna då jag bara väntar på ett telefonsamtal?

Jag börjar dagen med att raka mig!


Därefter kommer såklart morgongymnastiken!


Jag kan inte bara stå på händerna. Jag kan även gå ner i split!


Och spagat! Snacka om en spänstig och vig kille!


Då jag går ner i min ståtliga brygga är morgongympan slut. Phew, vilken lättnad. En sådan workout!


Sedan leker jag kurragömma. Kan ni hitta mig?


Lika osynlig som läderlappen.


Spöktrixet.


Ni tittar säkert bara på musen. Men om ni kollar lite djupare in i bilden lär ni bli överaskade. Kanske gömmer sig någon bakom denna listiga mus.

Om det är något ni undrar så tveka inte att kommentera!
PEACE IN THE MIDDLE EAST.

Presenter till amerikanarna


Ute och letar presenter inför USA. Det finns väldigt många turistaffärer i gamla stan så jag lyckades hittade lite småsaker. Det är dock svårt att köpa finfina gåvor som passar bra innan jag fått redan på hur familjen är.

 
Här kommer presenter direkt från himmelriket. - oh la la!

Möbeltassar, flodar av lyckotårar då de river upp omslagspappret och skådar dessa älsklingar!Vulgära underklädar, till familjens brudar - en perfekt isbrytare!En säsong av Skilda Världar. 100% svenskt, humor, äventyr, skilda och världar. Amerikanarna lär tycka detta är en höjdare!Sveriges Rikes Lag. Jag säger bara wow, Tusentals sidor ren svensk action! Perfekt när man vill skruva upp stämmningen.

 
 
 
 
 

tänkbara värdfamiljerHoppas jag hamnar i en värdfamilj lik dessa góbitar!
 

Resväska - Check!

Tjabbabababba.

Jag har äntligen köpt en resväska. Viktigt att ha då man far iväg. Köpte den på mataffären Coop för 900kr. Tyckte det var ett hyggligt pris.

Jag hoppas innerligt att vi får en fin relation - väskan och jag.
 
 
 

visit till Exploriuskontoret - kanske familj snart?

För ett par dar sen tog jag min sista Hepatit spruta och samma dag fick jag ett samtal av Explorius att jag behövde ge dem mina senaste betyg från tvåan.  Jag bor kanske bara 30min från deras kontor så istället för att posta allt så åkte jag dit för o fixa allt lite snabbare. Jag lämnade över mina betyg och sa hej till alla som jobbade där o klappade den lilla kontorshunden.

I alla fall så sa Lina ( tror jag det var ) på kontoret att denna förfrågning av mina senaste betyg förmodligen betyder att jag har en värdfamilj men väntar bara på deras High Schools bekräftelse att ta emot mig. Gud va kul!

 

”Låter som en placering kanske dyker upp snart Fredrik ;-) ” Avslutade Lina med. Hurra!Såhär nöjd är jag just nu!

 


Första augusti

 
Tjingeling! Nu har augusti kommit och jag väntar fortfarande spänt på att få placering.  Jag kommer nog få åka till USA denna månad så det börjar bli lite spännande! Tänkte köpa en månads gymkort och träna med mina biffiga vänner men tyvärr så är jag ju kanske inte ens i Sverige månaden ut! Avresan börjar kännas mer o mer verklig. Min amerikanske organisation, ASSE, skickar inte ut visumhandlingar förens man fått familj så jag hoppas att jag snart får placering så att jag kan börja. Det verkar nämligen vara ganska mycket jobb! Häromdagen fixade jag ett nytt ID kort. Tog foto (250kr!) och gick till banken. Kanske kan jag använda bilden till mitt visum. Alla verkar ha så mycket krångel med o få en bild som är lämplig.


RSS 2.0