Ge mig Videoblogg och Hotdog!


The sunshine state!

Det är Thanksgiving break och jag befinner mig nu i Florida, The sunshine state!

Det var en rätt så lång bilresa men jag lyckades sova som tur var. Jag har ännu inte hunnit se mycket av staden Daytona Beach som vi bor i, men jag uppdaterar er så snart jag sett mig omkring. Som jag nämnt innan så är vi här för en stor bilmässa eftersom att min värdfamilj är väldigt bil intresserad. Bilmässan börjar inte förens om 2 dagar. Innan den börjar kommer vi mestadels att jobba med bilen vi ska ställa ut, men förhoppningsvis också hinna uppleva lite av Florida. Jag har det i alla fall oerhört underbart! Hejsan och Svejsan!

Resvägen


50 Buick


Jag med pjamas byxor vid Florida gränsen.

 Krokodiljägarn

 

Min väg från skolan, video!

Har varit rätt upptagen men nu har jag äntligen fått igång kameran! Idag tog jag med den till skolan och spelade in då jag gick hem. Jag borde snackat lite i videon, om vad vi såg osv. Dumt av mig att inte säga något.

I alla fall så ser ni att det är höst. Väldigt vackra träd o färger! Jag ska filma mera, men jag fick inte filma i skolan. Ska göra det ändå hoppas jag, men måste va super-sneaky!

Men här har ni min väg till o från skolan. Jag brukar oftast åka bil men denna dag var jag kvar lite längre i skolan så jag gick hem och passade på att filma det. 


 
 (Ni kanske vill in på Youtube och se klippet istället,
eftersom min design förstör lite grann)

GoPro

Igår köpte jag en GoPro videokamera! Det är en kamera som kan filma i hög kvalité samtidigt som den är smidig och väldigt liten. Jag kommer försöka ha med den överallt, för den är så liten så att den får plats i fickan. Nu kommer jag filma mycket. Videobloggar av mig och filmklipp av mina upplevelser kommer så småningom fylla upp denna blogg. Det kommer vara lättare för mig att lägga upp information nu, och ni kommer få en bättre uppfattning om hur det är i Amerika nu när ni kommer få se det på film!
 
 

Hejdå Amerikansk fotboll

I Amerika är sporterna uppdelade i olika terminer. Fotboll är en "Fall sport", dvs den spelas på höstterminen. Vintern har krupit sig fram och i fredags var det helt plötsligt vår sista fotbolls match. Det är sorgligt att det ska komma till ett slut och det får mig att bli rädd att detta år ska flyga förbi otroligt snabbt.

Jag har haft det fantastitk roligt i fotbollslaget och jag är så glad att jag bestämde mig för att vara med och spela med dem. Först sade de att jag inte kunde, men jag  lyckades charmade till mig en plats i laget i alla fall! Genom att vara med i denna krets har jag lärt känna mycket folk i skolan, fått många goda vänner och haft det väldigt kul. Amerikansk fotboll är en annorlunda sport och det är inte ofta en svensk får uppleva den. Det är häftigt att fått vara med i ett High School football team och jag kommer sakna allt med det.

Jag var aldrig särskilt bra, för det är en ganska förvirrande sport, men bättre än några grabbar var jag i alla fall.  En match kommer jag aldrig glömma, matchen då jag fick in en riktigt fin tackling. Matchen var en lång lång strecka med amerikansk gul skolbuss från vår skola. Det var i slutet av en spännande match, jag blockerade en kille, men jag gjorde det så hårt så att han vacklade bakåt. Då han försvan ur min sikt såg jag plötsligt vår motståndare komma med bollen. Jag sprang fram till honom blixtsnabbt, grabbade tag om honom och slängde ned honom på marken med sådan kraft så att hela vårt lag hörde honom jämra sig då han slungades till marken.

Men även under våran Home Coming match spelade jag väldigt hårt. Högtalarna tjöt ut mitt namn och publiken jublade, det var underbart! Alla i laget och alla i publiken är alltid otroligt stöttande och peppande till mig!

Men igår under vår sista match hade Philip och Troy gjort en skylt för mig och de ropade mitt namn hela tiden. Sedan så lyckades de få igång skolans publik och hela det stora skolbandet att ropa mitt namn. Så helt plötsligt hörde vi allihop ” FREDRIK FREDRIK FREDRIK FREDRIK ”. Det var otroligt! Ibland är man lite för populär som utbytesstudent haha. Men det var fantastiskt att höra alla ropa mitt namn. Fattar inte hur de lyckades få igång allihopa att heja på just mig. Kommer aldrig glömma!

 

Nr 88 är jag


Amigos


I slutet av vår sista match kastade vi paj på cheerleaders!
Kastade på denna tjej, vet dock inte hennes namn haha.


Murray County Indians Football kapitlet är nu slut för mig.
Hoppas på att brottningen blir lika lyckad!
 
353 utdelningar av godis!

Explorius hade en halloween utbytesstudent tävling, där man skulle skicka in en bild och text på vad man gjorde under halloween. Detta skickade jag in som bidrag till deras lilla tävling. Jag fattar inte varför jag inte publicerade det på bloggen förens nu. Här kommer en kort och försenad text om min halloween!

Halloween var otroligt kul att få uppleva. Alla gick verkligen fullt ut, allt var utsmyckat med halloween prydnader och lärarna gjorde oss fetare genom att ge oss halloween godis på varje lektion. Mina vänner förundrades av att halloween inte var stort i Sverige, de tyckte att vi skulle börja sattsa mer på halloween - och nu tycker även jag det!

Jag har gått upp 8 kilo sedan jag kom hit och jag vågar knappt ställa mig på vågen efter halloween och allt  dess godis. Varje familj hade köpt in större vikt godis än vad dom hade amerikansk kroppsvikt så det var verkligen överfullt med godis.

I alla fall så hade jag tänkt gå och göra bus eller godis med min familj, men istället så gick jag och mina vänner till en lärare i vår skola som skulle ge ut godis och hjälpte henne med det. Vi klädde upp oss, Jordan var en död gris servitör, Philip var boxaren Rocky och jag var ett gammalt troll.

Vi gav ut godis till 353(!) personer! Verkligen många! Alla älskade våra kostymer och alla tog bild med oss. Barnen hade klätt upp sig så sött och duktigt men det var väldigt många som inte ens vågade komma fram och säga " Trick or treat " eftersom att vi verkade för läskiga, haha!

Halloween var dessutom dagen jag flyttade från min gamla värdfamilj till min nya, därför var det den bästa dagen hitils!

 
 
 Förra årets halloween stod det plötsligt en hemlös katt på deras veranda, denna halloween stod en föräldralös svensk där istället.
Undra vad som kommer nästa år!
 

The Richardsons

Dad, Brittney, Jordan, Mom
 
Nu har jag bott med min familj i lite mer än en vecka och jag trivs så bra! Jag är så glad att jag lyckades flytta ifrån min gamla värdfamilj. Min upplevelse som utbytesstudent har ökat markant och detta år i usa kommer nu vara perfekt! Jag fruktar redan dagen jag måste åka hem och lämna alla.

I alla fall så bor jag nu hos familjen Richardson. Det är en riktig kärleksfull familj och stämmningen i deras hem är underbar. Vi kommer alla bra överens och jag gillar att umgås med dem. Ifall denna familj skulle göra som min f.d familj, och tvinga mig ifrån att träffa vänner och bara vara hemma, så hade jag inte ens haft något emot det eftersom jag har det så väl bra här. Vi skrattar så mycket och vi trivs allihopa riktigt bra tillsammans.

Min syster Brittney jobbar som förskolelärare, hon är typ 25 år och hon är väldigt snäll o knasig. Min bror Jordan och jag är väldigt bra vänner och det är riktigt kul att bo med en gó grabb, tillskillnad från min otroligt osköna före detta värdbror. Min mamma o pappa vid namn "mom & dad" är väldigt roliga och snälla. Alla i familjen är riktigt trevliga, jordnära och intelligenta. Jag kan inte hitta något att klaga på med mitt nya familjeliv, förutom att jag möjligen inte passar in med deras bil intresse. Jag kan nämligen inte kan ett livs levande ting om bilar! Men jag hoppas jag snart lär mig!

Tiden jag varit här har varit fullt fokuserad på att bygga klart bilen. Vi måste som sagt få den klar innan Thanksgiving då vi rullar ned till Floridas kust. Vi har jobbat hårt och man blir smutsig som en dammråtta av att jobba med bilar. Men idag ska vi äntligen färga bilen. Det kommer bli en dööööö lääääcker kärra!

Tut tut!


 Bytet av värdfamilj

Nu är det äntligen gjort, jag har bytt värdfamilj! Det känns så otroligt bra!

Jag trivdes inte alls hos min förra familj. De var snälla, jag gillar fortfarande dem och jag är tacksam för att de tog emot mig till sin familj; men det var inte det familjeliv jag ville ha under mitt år här.

Jag sa till mitt amerikanska företag att jag ville byta värdfamilj och processen gick snabbt. Det var först tänkt att min f.d värdfamilj inte skulle få reda på min förflyttning innan det var dags, men osmidigt som det gick så sade personen från företaget till min familj att jag skulle flytta. Stämningen blev väldigt spänd. De var besvikna på mig men som tur var så varade det bara i 2 dagar, sedan så for jag därifrån.

Bästa valet i mitt liv att byta familj. Jag är så glad att jag var stark nog att genomgå denna process, det var så värt det! Jag ska skriva ett nytt inlägg om min underbara nya familj när jag får tid, nu ska vi nämligen ut och mecka med bilen! Vi ska till Florida om 2 veckor och vi håller på att bygga bilen vi ska åka i. (min nya värdfamilj älskar bilar ) (och friterad kyckling!)


Jag o min nya bror Jordan! Mexikansk mat!

Nya hemmet! Precis bredvid skolan, precis bredvid mina bästa vänner.


 

 


RSS 2.0